Rólam

Ki készíti az előrejelzéseket?

Sanyó Ádám vagyok, műszaki szakszövegíróként és adatelemzőként dolgozom egy multicégnél. 2009 óta politikai és civil aktivistaként tevékenykedem, ez a hatodik kampány, amelyben részt veszek. 2009-ben Magyarországon az európai parlamenti választásokon voltam aktivista, 2010-ben pedig egy civil szervezetnek gyűjtöttem aláírásokat egy népszavazási kezdeményezéshez.

2012-2016 között Angliában éltem és dolgoztam. 2014-2016 között angol politikai pártok kampányában segítettem, illetve a 2016-os Brexit népszavazásban az EU-párti kampány egyik önkéntes-koordinátora voltam Cambridge-ben.


A politika és a mandátumbecslés a hobbim, a 2015-ös angliai választások óta foglalkozom választási előrejelzések kutatásával, felhasználásával. A választások előrejelzése mindig is érdekelt, Angliában ennek nagy hagyománya van, ezért is gondoltam, hogy létrehozom ezt az oldalt.


Elérhetőség, sajtómegkeresés: [email protected]

Mennyire megbízhatók az ilyen előrejelzések?

A becslések a választókerületek többségében megbizható előrejelzést adnak az esélyes jelölt személyére. Ám várható, hogy lesznek olyan körzetek, ahol vagy nem lehet megjósolni az esélyest, vagy az előrejelzés ellenére mégis más személy lesz a tényleges esélyes. Ugyanez vonatkozik az adott kerület várható győztesére is.