Rólam

Ki készíti az előrejelzéseket?


Sanyó Ádám vagyok és adatelemzőként dolgozom egy multicégnél. 2009 óta politikai és civil aktivistaként tevékenykedem, és a 2019-es önkormányzati kampány lesz a hetedik választási kampány, amelyben részt veszek.

2009-ben Magyarországon az európai parlamenti választásokon voltam aktivista, 2010-ben pedig egy civil szervezetnek gyűjtöttem aláírásokat egy népszavazási kezdeményezéshez.

2012-2016 között Angliában éltem és dolgoztam. 2014-2016 között angol politikai pártok kampányában segítettem, illetve a 2016-os Brexit népszavazásban az EU-párti kampány egyik önkéntes-koordinátora voltam Cambridge-ben.


A politika és a mandátumbecslés a hobbim, a 2015-ös angliai választások óta foglalkozom választási előrejelzések kutatásával, felhasználásával. A választások előrejelzése mindig is érdekelt, Angliában ennek nagy hagyománya van, ezért is gondoltam, hogy létrehozom ezt az oldalt.


Elérhetőség, sajtómegkeresés: [email protected]

Cikkek és tanulmányok a taktikaiszavazas.hu-ról

Honnan tudhatjuk, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt? (444.hu)


A taktikai szavazás lett a rendszerváltás utáni magyar politika egyik legnagyobb mozgalma (Mérce.hu)


Böcskei Balázs és Szabó Andrea: Várakozások és valóságok - Parlamenti választás 2018 (Napvilág Kiadó) - több tanulmány is elemzi a taktikai szavazás hatásait